jueves, 5 de febrero de 2009

L´ESTERILITZACIÓ DELS ANIMALS DE COMPANYIA

Quan sovint parlo amb gent que no vol esterilitzar el seu animal de companyia, per que creu que es antinatural i que han de pasar el zel i han de parir, m´indigna molt. Comparteixo casa amb gats i gossos que están esterilitzats i tant la seva com la meva vida ha millorat molt. Els gats que están en zel ho passen molt malament, la gata pateix buscant un mascle, miolant dia i nit i quasi sense menjar .Els mascles, que buscant femella, marquen per on els hi ve de gust i els del carrer acaben ferits greus a causa de les baralles amb d’altres mascles, penseu que això és passar-s´ho bé? Però el pitxor esdevé quan la gent decideix fer-los parir. Segurament aquestes persones no han anat mai a una gossera o gatera on centenars d´animals busquen desesperadament una oportunitat per trobar una bona llar, tampoc s´hauran fixat en les colonies de gats de carrer, molts d´ells abandonats, on pateixen a diari per sobreviure.
Qué fan després de les cadellades no desitjades? Són abandonades a qualsevol lloc o les regalen a persones que es deixen dur per l´impuls del moment i acaben desfent-se dels animals quan es fan grans, quan ja no els hi fa gracia o amb qualsevol excusa no excusable, sense pensar en les conseqüències que això comporta.
Les avantatges d´esterilitzar als gossos o gats són moltes i els estalviem moltes malalties i problemas de conducta.









AVANTATGES

Femelles:
Redueix el risc de càncer de mama.
Elimina el risc d'infeccions d'úter.
Elimina els falsos embarassos.

Mascles:
És més probable que s'eviti que orini de manera indiscriminada.
Menys agressivitat i més manejable.
Redueix les probabilitats que s'escapi.


Per altra banda, no és cert que les femelles hagin de tenir cadells almenys un cop abans de ser esterilitzades, i també és fals que gossos i gats perdin vitalitat, intel·ligència o ganes de jugar si són esterilitzats. L’únic factor que cal tenir en compte, és que l’animal esterilitzat pot tenir tendència a engreixar-se, per aquest motiu se li ha de donar una dieta baixa en greixos que trobarem a qualsevol botiga especialitzada.


L’ESTERILITZACIÓ MILLORA LA QUALITAT DE VIDA DELS ANIMALS I, EN FER DESAPARÈIXER LES CONDUCTES MOLESTES DELS PERÍODES DE ZEL, AJUDA TAMBÉ A UNA MILLOR INTEGRACIÓ DELS ANIMALS A L’ENTORN HUMÀ.









No hay comentarios:

Publicar un comentario